De voordelen en nadelen van een zweefparasol: alles wat je moet weten
Ben je aan het rondkijken voor een nieuwe parasol, maar weet je nog niet zeker welke je moet kiezen? Dan is de zweefparasol zeker het overwegen waard! Dit type parasol heeft een aantal flinke voordelen ten opzichte van een traditionele parasol, maar er zijn ook wat aandachtspunten. In deze blog nemen we je mee door de voor- en nadelen van een zweefparasol, zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor jouw tuin.
Voordelen van een zweefparasol:
1. Ruimte om te genieten
Een zweefparasol heeft zijn parasolvoet aan de zijkant, waardoor je veel meer ruimte hebt onder de parasol zelf. Geen lastige paal in het midden van je tafel of loungeset! Dit is ideaal als je lekker buiten wilt eten of relaxen, zonder dat je hoeft op te schuiven voor een parasolstok. En of je nu met z’n tweeën van de zon geniet of met een hele groep, er is altijd voldoende schaduwruimte.
2. Zon volgen? Geen probleem!
Een zweefparasol is super flexibel. De meeste modellen kun je gemakkelijk kantelen en draaien, zodat je altijd schaduw hebt, hoe de zon ook staat. Sommige parasols kunnen zelfs 360 graden draaien, waardoor je op elk moment van de dag snel kunt aanpassen waar je de schaduw wilt hebben. Dat maakt deze parasol niet alleen praktisch, maar ook perfect voor wie van gemak houdt.
Bekijk hier onze 360 graden draaibare zweefparasols.
3. Flexibele schaduw in elke hoek
Een kantelbare zweefparasol biedt nog meer flexibiliteit als het gaat om het creëren van schaduw. Doordat je de parasol eenvoudig kunt kantelen, pas je de hoek aan naar de stand van de zon. Zo geniet je altijd van optimale schaduw, zelfs als de zon lager staat aan het begin of einde van de dag. Dit maakt een kantelbare zweefparasol perfect voor lange zomerdagen, waarbij de schaduw altijd precies daar valt waar je hem nodig hebt!
Bekijk hier onze kantelbare zweefparasols.
4. Een echte eyecatcher in de tuin
Naast praktisch is een zweefparasol ook gewoon heel mooi om te zien. Het zwevende effect geeft je tuin een luxe uitstraling, en het moderne design past bij bijna elke tuinset of loungeset. Dus als je niet alleen voor functionaliteit gaat, maar ook je tuin een upgrade wilt geven, is dit type parasol een stijlvolle keuze.
5. Meer schaduw voor meer mensen
Doordat je bij een zweefparasol geen last hebt van een paal in het midden, kun je de ruimte onder de parasol optimaal benutten. Handig als je vaak gasten ontvangt voor een gezellige borrel of barbecue. Iedereen zit lekker in de schaduw, en de parasol kan zelfs een groter schaduwoppervlak bieden dan een traditionele parasol van dezelfde afmetingen.
Wat zijn de nadelen van een zweefparasol?
1. Minder stabiel bij wind
Een zweefparasol is wat minder stabiel dan een standaard stokparasol. Door de zijwaartse constructie staat hij gevoeliger voor wind. Dus als het flink waait, is het verstandig om de parasol in te klappen. Zorg ook voor een stevige parasolvoet of grondanker, zodat hij stabiel blijft staan.
2. Zwaardere voet nodig
Een zweefparasol heeft door zijn unieke ophangsysteem een zwaardere parasolvoet nodig. Dit zorgt voor extra stabiliteit, maar betekent ook dat je voet vaak groter en zwaarder is dan die van een gewone parasol. Echter kan je dit verschil uiteraard verhelpen door te kiezen voor een verrijdbare parasolvoet.